Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2010

12-02-2009

ΕΠΙΣΤΟΛΗ  
ΔΗΛΩΣΗ  ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ
Γιώργου Αιμ. Παγουρόπουλου
από μέλος της Γενικής Συνέλευσης του ΤΟΕΒ Βίστριζας
( αρ.πρωτ.19/12-02-2009 Τ.Ο.Ε.Β. Βίστριζας)
                        
Προς
1τους Κτηματίες του Τ.Ο.Ε.Β. ΒΙΣΤΡΙΖΑΣ
2)τα Μέλη της Γεν. Συνέλευσης του Τ.Ο.Ε.Β. Βίστριζας
3)το Δ.Σ. Τ.Ο.Ε.Β. Βίστριζας
4) Κον Γεωργακόπουλο
Δ/ντή Τμήματος οργάνωσης & εποπτείας οργανισμών & εγγείων βελτιώσεων
Δ/νση Αξιοποίησης Ε.Ε. και Μ.Ε.
Υπουργείου Αγρ. Αν. & Τροφίμων
Τηλ/φαξ: 210-8399820
Λιοσίων 210 & Σαράφη 60
ΑΘΗΝΑ
5) Εισαγγελέα Λαμίας ( εισαγγελική παραγγελία 831/5-8-08
αριθμ.Πρωτ. 459/11-6-08   Β.Μ.  Α08ΕΓ /3188)


Κύριοι,
   Καλούμαστε παράνομα κάθε χρόνο να πληρώνουμε στον ΤOEΒ Βίστριζας τα εγγειοβελτιωτικά έργα που δεν κατασκευάσθηκαν σύμφωνα με την οριστική μελέτη υπ’ αριθμ.2737/12ος 1987 ή κατασκευάσθηκαν με σημαντικές κακοτεχνίες και που μέσα στα δύο πρώτα χρόνια της λειτουργίας του έργου ανέρχονται σχεδόν στο ένα εκατομμύριο ευρώ, για επισκευές και συντήρηση, αν και ο εργολάβος –κατασκευαστής του έργου παρέχει 24μηνη εγγύηση καλής λειτουργίας.
Οι αρμόδιες υπηρεσίες στα έγγραφά τους αναφέρονται σε ατέλειες και ελλείψεις από ……… φυσική φθορά του χρόνου και ……. αντίξοες συνθήκες, ωστόσο τα προβλήματα είναι γνωστά σε όλους Το νερό κατά την διάρκεια της αρδευτικής περιόδου είναι δυσεύρετο. Χαρακτηριστικά αναφέρω ότι στην μελέτη αναφέρεται είκοσι ώρες το 24ωρο παροχή νερού στις βάνες, ενώ φέτος είχαμε νερό λιγότερο από οκτώ ώρες κάθε τρεις μέρες, με αποτέλεσμα , σε μερικές περιπτώσεις την ολοσχερή καταστροφή των καλλιεργειών. Η αγροτική οδοποιία σε κακό χάλι , για την επικοινωνία με τα χωράφια μας αναγκαζόμαστε να περνάμε μέσα από τους χείμαρρους, με κίνδυνο να θρηνήσουμε θύματα ιδιαίτερα κατά την χειμερινή περίοδο. Ο μηχανολογικός εξοπλισμός ανύπαρκτος ή κατεστραμμένος. Πρόσφατα στην εφημερίδα της κυβέρνησης τεύχος Δ.Δ.Σ. αρ. φύλλου 236/9.5.2008  η Ν.Α.Φ ,από πιστώσεις ΚΑΠ , προκήρυξε ανοικτό διαγωνισμό για αντικατάσταση αντλιοστασίων έργου Βίστριζας, προϋπολογισμού μελέτης 150.000 ευρώ.
Το κυριότερο και σημαντικότερο έργο , το φράγμα της Βίστριζας ,που κόστισε στον Ελληνικό λαό 4,2 δις δρχ.!! είναι ένα φύλλο πλαστικού ( νάιλον ) που οδηγεί το νερό στο τσιμεντένιο κανάλι και από εκεί στην κεντρική διώρυγα και στην δεξαμενή. Γέφυρες δεν έχουν κατασκευασθεί, ισοπεδώσεις των κτημάτων δεν έγιναν, οι αγροτικοί δρόμοι δεν πληρούν τις προδιαγραφές και πλήθος άλλων κακοτεχνιών και ελλείψεων τα οποία έχω καταγγείλει στον εισαγγελέα.
Σε αίτησή μου προς το Πρωτοδικείο Λαμίας την οποία δικαστικά κέρδισα , περιγράφω την σύνταξη του παράνομου προϋπολογισμού για να αποσπάσουν χρήματα από τους κτηματίες και να πληρώσουν τα έργα που δεν έγιναν από τους εργολάβους και που είναι απαραίτητα για την συνολική λειτουργία του έργου.
Οι προσπάθειες μου για έλεγχο των δαπανών δεν αποδίδουν διότι ο ΤΟΕΒ Βίστριζας αρνείται πεισματικά να μου χορηγήσει αντίγραφο του ταμείου, ή επικυρωμένες καταστάσεις των κτηματιών μελών του, με διάφορες δικαιολογίες. Πώς λοιπόν εγώ ως αντιπρόσωπος των κτηματιών θα ασκήσω τα καθήκοντά μου και θα εκφράσω την γνώμη μου θετικά ή αρνητικά στην συζήτηση για τον ετήσιο προϋπολογισμό , απολογισμό κλπ.?
Κατόπιν όλων των ανωτέρω και επειδή δεν θέλω να προδώσω την εμπιστοσύνη των κτηματιών που με τίμησαν με την ψήφο τους και με όρισαν αντιπρόσωπό τους στην Γενική Συνέλευση του ΤΟΕΒ Βίστριζας , παραιτούμαι από μέλος της.
Ο δηλών
Γιώργος Αιμ. Παγουρόπουλος
Αγρότης Γεωπόνος
Εκλεγμένος αντιπρόσωπος των κτηματιών του αγροκτήματος της Μεσοποταμίας στην Γεν. Συνέλευση του ΤΟΕΒ Βίστριζας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου